Antti Salonen

pääluottamusmies

Pääluottamusmies ja Teollisuus Liiton hallituksen jäsen

TYÖ

Toimin päätoimisena pääluottamusmiehenä Sandvikin Tampereen tehtaalla. Tamperelaiset taitavat tuntea Sandvikin vieläkin paremmin entisellä Tampellasta periytyvällä nimellä Tamrock. Kallioporauslaitteita valmistavassa tehtaassa pääluottamusmiehenä toimiminen avaa omanlaisensa näköalapaikan Suomalaiseen koneenrakennuksen ja vientiteollisuuden ytimeen.Toimin myös Sandvikin EVC (European Works Council) kokous edustajana. EWC on eurooppalainen yritysneuvosto jonka tarkoitus on antaa työntekijöille mahdollisuus vaikuttaa työtään koskevaan päätöksentekoon.

 

LUOTTAMUSTOIMET JA JÄRJESTÖTYÖ

Työmarkkinakenttä ja työkulttuuri on tullut tutuksi myös luottamustoimissani niin Metallityöväen Liiton hallituksen  jäsenenä, kuin Tampereen Metallityöväen Ammattiosasto ry:n puheenjohtajana. Politikassa luottamustoimiini kuuluu Vasemmistoliiton Pirkanmaan piirihallituksen varapuheenjohtajuus. 


METSÄSTÄJÄ JA MOOTTORIPYÖRÄILIJÄ

Työelämää tasapainottamassa ovat harrastukseni moottoripyöräily sekä metsästys. Metsästyksessä apureina häärii kaksi karkeakarvaista mäyräkoiraa, Kira ja Alma.

Vaikka Tampereelta löytyy paljon harrastusmahdollisuuksia, koen erittäin tärkeäksi lisätä liikuntaan ja vapaa-ajan toimintoihin kannustavia elementtejä. Työelämän nopeutuva sykli sekä vuorotyön aiheuttama uupumus on iso terveysriski työväestön keskuudessa.

AATE

Älä ole pienille paha.

 


European